Vakuování potravin a sous vide

Nejprodávanější

43173 vakuovaci uzaver na vino fresh save 3 ks zwilling
550 Kč –10 %
Původně: 550 Kč  (–10 %)
495 Kč
43167 vakuovacka fresh save elektricka zwilling
1 999 Kč –4 %
Původně: 1 999 Kč  (–4 %)
1 919 Kč
1 položek celkem
Vakuovačka MasterClass, sada + 4 sáčky 25 x 25 cm
429 Kč / balení

S touto sadou sáčků na potraviny a vakuové pumpičky od společnosti MasterClass ušetříte místo, peníze a pomůžete...

MCVACBAGSET

Vakuování potravin výrazně prodlužuje jejich trvanlivost. Největším nepřítelem čerstvých potravin je vzduch, který způsobuje oxidaci, díky kyslíku napomáhá množení bakterií a tím zkracuje použitelnost a s tím spojenou dobu skladování. S vakuovanými potravinami vyhodíte o mnoho jídla méně ! Díky vakuu je výrazně rychlejší a efektivnější také marinování masa, marináda prostoupí hlouběji a během kratší doby, u menších porcí stačí i 30 minut. Kvalitní vakuovačka a sáčky nebo dózy jsou nezbytné pro stále oblíbenější metodu sous vide (sůví), kdy se potraviny vaří při nízké a přesně kontrolované teplotě. Tímto způsobem se zachová maximální množství obsažených výživových látek, nesníží se hmotnost porce masa ve kterém zůstane šťáva. Takto uvařená porce masa se chová jako konzerva a vydrží dlouho v lednici, pak stačí rychlé opečení na pánvi nebo na grilu a během pár minut je vykouzlené jídlo hodné dobré restaurace.