Kurkuma, turmerik mletý 100g

Kód: SF0619
49 Kč / balení 49 Kč / 100 g
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Mnoho vědeckých výzkumů naznačuje neuvěřitelné výhody vaření s kurkumou. Koření TRS je ideální pro zvýraznění barvy a chuti pokrmu. Mohou být restované, pečené nebo smažené v závislosti na požadavcích vašeho pokrmu nebo také umleté doma, aby poskytly co nejčerstvější chuť. TRS pro Vás vybírá pouze to nejlepší koření, aby vám přinesli vynikající kvalitu spojenou se značkou TRS.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Žlutá žlutá všude…. v latte, smoothie, muffiny, koláče, čokolády. Existuje více důvodů, proč Indové přidávají kurkumu do svého jídla, kromě toho, že jí dodávají charakteristickou žlutou barvu. Kurkuma nebo kurkumin patřící do rodiny zázvorů se po staletí používá v indické ajurvédě a čínských tradičních léčivech k hojení ran, kožních poruch, infekcí a dalších onemocnění. Nedávný vědecký výzkum prováděný na lidech i na zvířatech přinesl do popředí výhody tohoto oranžově zbarveného kořene (vůbec nesouvisí s mrkví). Co dělá kurkuma, že je nyní hodnocena jako jedno z 10 nejlepších potravin na světě !? Najdeme využití kurkumy v jídle a jak ji zahrnout do našeho každodenního života. Jedná se o nepostradatelné koření v každé indické kuchyni, široce přijímané a používané, i když dokáže otravně proměnit cokoli do mnoha odstínů žluté! Barva výstižně dává kurkumě název „zlaté koření“ !! Zní to tak bohatě a královsky, že? Pokud jde o jeho aplikaci a použití, kurkuma si určitě drží špičkové místo v kulinářském a bylinném léčivém světě! Takže o čem je ten chaos kolem koření a na co se kurkuma používá? Dodá jídlu barvu a chuť Jako koření se kurkuma používá ke zvýraznění barvy pokrmu. Přidáním kurkumy do jídla se chuť jídla nijak nezmění. Je to více barvicí koření než látka zvýrazňující chuť. Vlastně ne! Má velmi charakteristickou chuť, pokud není vařená, dodává pokrmu jemnou štiplavou chuť. To platí zejména v případě použití čerstvé nebo suché kořenové kurkumy. Přidáno spolu s dalšími potravinami pro zdravotní přínosy. Už jste jistě slyšeli výhody kurkumového mléka, kurkumového čaje atd. Přítomnost aktivních enzymů zvaných kurkumin z něj činí jedno z nejzdravějších koření na světě, které se používá při vaření. Studie naznačuje, že asi 500 miligramů kurkuminoidů je účinných pro udržení dobrého zdraví a zánětu. Což znamená, že lžička čerstvé nebo mleté ​​kurkumy obsahuje asi 200 miligramů kurkuminu. Přidejte tedy kurkumu v jakékoli formě ke svému běžnému jídlu a získejte dávku dobrého zdraví v čajové lžičce. Několik známých zdravotních výhod je: posílit imunitní systém předcházet rakovině zmírnit artritické bolesti detoxikovat tělo zabránit kašli a nachlazení.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Typ výrobku: Koření
Číslo výrobku: SF0619
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: