Rakouská buchta do pánve

 

130g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 polévkové lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného chladného másla
4 vejce
370ml mléka
100g čerstvého ovoce

Náplň těsta je do 26 cm koláčové formy. V případě dvojité dávky pro více strávníků nalijte směs do servírovací pánve STEIN 30 cm.

V hluboké misce vyšlehejte žloutky s cukrem. Přimíchejte odměřené mléko, mouku smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva. Směs dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a spolu s ovocem lehce vmíchejte do směsi.

Mezitím si připravte hlubokou pánev STEIN HEXADURITE. Pánev na  60% výkonu nahřejte se lžičkou oleje a lžící másla. Nakláněním pánve omastíte okraje. Směs nalijte do horké pánve a nechte při 80% výkonu sporáku 2 minuty prohřát. Poté vložte do trouby předehřáté na 165°C  a pečte přibližně 25 minut.

Při stejném nastavení teploty u plynového grilu je možné použit i pánev.

Po 10 minutách potřete povrch buchty rozpuštěným máslem, bude šťavňatější.

 rychla-bublanina

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN HEXADURITE 26cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.