Rakouská buchta do pánve

 

130g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 polévkové lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného chladného másla
4 vejce
370ml mléka
100g čerstvého ovoce

Náplň těsta je do 26 cm koláčové formy. V případě dvojité dávky pro více strávníků nalijte směs do servírovací pánve STEIN 30 cm.

V hluboké misce vyšlehejte žloutky s cukrem. Přimíchejte odměřené mléko, mouku smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva. Směs dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a spolu s ovocem lehce vmíchejte do směsi.

Mezitím si připravte hlubokou nepřilnavou pánev,  nahřejte na cca 60% se lžičkou oleje a lžící másla. Nakláněním pánve omastíte okraje. Směs nalijte do horké pánve a nechte při 80% výkonu sporáku 2 minuty prohřát. Poté vložte do trouby předehřáté na 165°C  a pečte přibližně 25 minut. Toto lze praktikovat i v letních měsících na grilu, pokud nebude mít pánev plastové držadlo.

Po 10 minutách potřete povrch buchty rozpuštěným máslem, bude šťavňatější.