Špagety Carbonara

 

100g kvalitní slaniny pokrájené na malé kostičky
100g nastrouhaného tvrdého sýra (Parmigiano Reggiano, Gran Moravia)
1/3 kelímku smetany ke šlehání
2 žloutky
1 balení semolinových špaget

Těstoviny dejte vařit v dostatečně osolené vodě na dobu dle návodu. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou a polovinou sýra. V hluboké pánvi lehce osmahněte na 1/3 výkonu sporáku slaninu tak, aby se nevysušila a neztvrdla, po chvilce se krásně uvolní tuk, který dá pokrmu chuť. Uvařené a scezené těstoviny ihned (aby nevychladly) vhoďte do pánve se slaninou, zalijte připravenou směsí a dostatečně vše promíchejte. Při servírování posypejte čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným sýrem.

spagety-carbonara

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová hluboká pánev STEIN 30cm a Hrnec STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Neexistuje nádobí, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocený čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.