Římský kmín celý (Jeera cumin whole) 100g

Kód: SF0051
49 Kč / balení 49 Kč / 100 g
Skladem (3 balení)
Můžeme doručit do:
21.1.2022

Tato drobná semínka by měla být nutností v každé kuchyni. To jsou cumínová semínka - chutná a zázračná změna chuti v jídle. Koření TRS je ideální pro zvýraznění barvy a chuti pokrmu. Mohou být restované, pečené nebo smažené v závislosti na požadavcích vašeho pokrmu nebo také umleté doma, aby poskytly co nejčerstvější chuť. TRS pro Vás vybírá pouze to nejlepší koření, aby vám přinesli vynikající kvalitu spojenou se značkou TRS.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Semena kmínu jsou považována za druhé nejoblíbenější koření po černém pepři a jsou hojně používána ve středomořské, latinskoamerické, středovýchodní, severoafrické a indické kuchyni. Tyto malé energické perly kulinářského světa pomáhají okamžitě zvednout chuť jakéhokoli pokrmu včetně nápojů. Nezaměňujte se mezi mletým kmínem a kmínem. Jsou to dvě různá koření a různá použití při vaření. Vzhledem k popularitě používání těchto semen je již můžete znát pod jinými jmény. Semena kmínu v hindštině se nazývají „Sabut Jeera“. Semena cumínu jsou hřejivé koření s ořechovou, štiplavou chutí. Má velmi zemité aroma a bohaté na těkavé oleje, které se uvolňují lehkým pražením na přímém ohni nebo v oleji. Mohou být použity k přípravě mnoha pokrmů, jako je dušené maso, polévka, indické kari, hranolky, rýže a téměř každé jídlo, na které si vzpomenete.

Jak používat kmín na vaření : Semena kmínu se používají celá v mnoha indických a jiných kuchyních jako první krok k přidání aroma oleji. Tato metoda vaření se nazývá temperování v horkém oleji. Kmínová semínka se temperují na teplém oleji na samém začátku procesu vaření. Lze do něj přidat další celé koření nebo ho lze použít také jako jediné koření. Semínka kmínu můžete také použít jako koření k nápojům, salátům, dušeným masům a polévkám nebo je rozdrtit na prášek. Celý kmín mletý na prášek se používá k výrobě mnoha oblíbených směsí koření, jako je tento domácí kari prášek a tato domácí středomořská směs koření. Mletý kmín, i když má podobnou chuť, je sladší a intenzivnější. Proto bychom neměli předpokládat, že oba slouží stejnému účelu. Zatímco kmínová semínka se používají většinou na začátku nebo na samém konci kroku vaření, lze kmínový prášek přidat přímo do hrnce uprostřed procesu vaření.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Typ výrobku: Koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: