Kardamom celý zelený (Cardamome green whole) 50g

Kód: SF0266
Akce Časově omezená AKCE až 60% sleva
Značka: TRS
249 Kč –34 %
Trs%20green%20cardamon%20elacichi%20200g
249 Kč –34 % 165 Kč / balení 330 Kč / 100 g
Skladem (3 balení)
Můžeme doručit do:
2.12.2020

Tato aromatická citrusově zelená kardamomová luska, známá jako královna indického koření, přináší kouzelné esenci každému jídlu. Naučte se, jak jej použít k okamžité transformaci vašeho jídla. Koření TRS je ideální pro zvýraznění barvy a chuti pokrmu. Mohou být restované, pečené nebo smažené v závislosti na požadavcích vašeho pokrmu nebo také umleté doma, aby poskytly co nejčerstvější chuť. TRS pro Vás vybírá pouze to nejlepší celé koření, aby vám přinesli vynikající kvalitu spojenou se značkou TRS.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kardamom je jedním z nejstarších a nejdražších koření orientální kuchyně. TRS Elachi (Green Cardamom Whole) jsou celá semena kardamomu, která se používají čerstvě nasekaná v malém množství v potravinách. Ve srovnání s černým kardamomem chutná zelený kardamom kořeněně a má svěží citrónovou chuť. Zelený kardamom se používá hlavně k přípravě masal a kari, k ochucení indické kořeněné rýže s hráškem a k ochucení dezertů. Použijte TRS Elachi (Green Cardamom Whole) také do kávy a k ochucení pečiva.  Zelený kardamom je možná jedním z nejoblíbenějších koření, zvláště pokud se snažíte okamžitě zvednout chuť. Je to jedno z nejdražších koření na světě, vedle šafránu, takže víte, že tady máte co do činění s něčím úžasným. Překvapivě je to běžné koření, které se hojně používá v indických, středovýchodních a skandinávských zemích. Počáteční produkce zelených kardamomových lusků byla v jižní Indii, nyní se však populárně pěstuje na Srí Lance, v Tanzanii a v Guatemale, abychom jmenovali alespoň několik zemí. Každý zelený kardamomový lusk obsahuje řadu malých černých semen, které lze odstranit a rozemlít na prášek. Má velmi svěží citrusový podtón s náznaky eukalyptu. Má silnou, jedinečnou kořeněnou sladkou chuť, která okamžitě zvedne chuť pokrmů, ve kterých se používá. Jak používat zelené kardamonové lusky na vaření. Zelené kardamomy lze použít celé nebo v prášku, pokud máte kardamomové lusky, můžete lusky rozlomit a rozdrtit semena na prášek v hmoždíři a vyhodit zelený vnější obal. Druhou možností je použít celé s neporušenými semeny nebo pouze s kardamomovými semínky. Dodává jídlu aroma. Celé lusky kardamonu se přidávají hned na začátku vaření, zatímco práškovou verzi lze použít během nebo na konci vaření. Před podáváním můžete lusky snadno vyjmout. Pokud chcete okamžitě vylepšit svou obyčejně vařenou rýži, přidejte lusk nebo dva spolu s některými z těchto dalších koření. Zelený kardamom používejte k výrobě kari, rýžových pokrmů, vývarů, dušených pokrmů, dokonce i v nápojích a dezertech.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Sleva %%%: 30-60%

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: