Extra panenský olivový olej patří mezi nejprozkoumanější potraviny na světě. Středomořská strava s j...
Olivové oleje
Olivový olej je mnohem víc než jen ingredience. V této rubrice najdete vše, co potřebujete vědět o kvalitních extra panenských olejích – od výběru podle chuti, přes rozdíly mezi italskými a španělskými odrůdami, až po informace o polyfenolech, přínosech pro naše zdraví a způsobech použití v kuchyni. Chcete porozumět chuti, původu a přínosu skutečného, lokálního, neprůmyslového a hlavně za studena lisovaného olivového oleje? Jste na správném místě.
Výpis článků
Existují chutě, které se člověku jednoduše zapíšou do paměti. Někdy je to vůně letního trhu s rajčat...
Představte si slunce nad toskánskými kopci, řádky olivovníků a starý mlýn, ve kterém se už staletí l...
Olivový olej je jako víno – každý má jiný charakter, barvu, vůni a chuť. A právě v těchto nuancích s...
Olivový olej není jen o chuti. Je také o tom, co obsahuje. A právě polyfenoly patří mezi látky, kter...
Olivový olej není jen tuk. Je to ingredience s charakterem, původem a schopností pozvednout každé jí...
