Recepty

Pistáciové sušenky
 
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g drcených pistácií
  • 125 g másla pokojové teploty
  • sůl

Udělejte to takhle

Z připravených ingrediencí pečlivě vypracujte vláčné těsto. Těsto vyválejte do 5 mm silného plátu a vykrajujte požadované tvary. Ponechte dostatek prostoru mezi sušenkami, aby se během pečení nespojily. Předehřejte troubu na 180 ° C a pečte asi 12 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na druhu trouby.

Na přípravu sušenek jsme použili Non-stick silikonový váleček se sklopnými držadly, Lékué

foto283

Cointreau sušenky
 

Složení:

  • 250 g másla pokojové teploty
  • 250 g moučkového cukru
  • 450 g prosáté hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 střik Cointreau
  • strouhaná kůra z bio pomeranče

Udělejte to takhle

Vymíchejte máslo s cukrem do krémové směsi. Přidejte vejce a Cointreau a promíchejte. Postupně přidávejte prosátou mouku až do homogenní směsi. Udržujte těsto v ledničce zakryté ve fólii po dobu 1 hodiny. Těsto vyválejte až 5 mm silné a vytvořte požadované tvary. Umístěte sušenky na vymazaný plech a pečte při 180 ° C mezi 10 a 15 minuty. (je důležité předehřát troubu).

Před vložením do trouby, polovina sušenek může být potřená vejcem a zbytek poprašte práškovým cukrem.

Na přípravu sušenek jsme použili Non-stick silikonový váleček se sklopnými držadly, Lékué

foto282

Máslové zlaté sušenky
 
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 150 g moučkového cukru
  • 500 g prosáté hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru

Zdobení:

  • 1 vaječný bílek
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 kapky citrónového potravinářského barviva

Udělejte to takhle

Do misky přidejte máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce a dobře promíchejte. Postupně po malých dávkách přidávejte mouku a vypracujte ve vláčné těsto. Zabalené ve fólii necháme odležet v lednici po dobu asi 30 minut. Těsto vyválejte do 5 mm a vykrajujte do požadovaného tvaru. Pečte v předehřáté troubě při 180 ° C po dobu 15 až 20 minut.

Zdobení: Vyšlehejte tuhý vaječný bílek, dokud netvoří tuhé vrcholy a pomalu přidávejte cukr. Přidejte citrónové kapky a míchejte, dokud se jeho objem nezdvojnásobí. Přidejte požadované barvivo a ozdobte.

Na přípravu máslových sušenek jsme použili Non-stick silikonový váleček se sklopnými držadly, Lékué

 foto770_1

 

  

Jahodová marmeláda
 

2kg očištěných jahod, pokrájených na kousky
20g citrusového pektinu
600g cukru (množství opravdu stačí)
trocha čerstvé máty posekané
2 citrony

Cukr dobře promícháme s pektinem a přisypeme k jahodám, přidáme kůru z jednoho citronu, mátu a šťávu z 2 citrónů. Ideálně necháme odležet cca hodinu, aby jahody pustily šťávu a nemuseli jsme je následně mačkat (marmeláda bude mít krásnou barvu a texturu). Sporák nastavíme na 70% výkonu a ohříváme za občasného promíchání dokud nezačne obsah vařit. V třívrstvém hrnci dojde k rovnoměrnému ohřevu i horních vrstev jahod, do varu se vše uvede mnohem rychleji, tedy s menší strátou vitamínů. Ihned jak začne obsah vařit, ztlumíme na minimum, sebereme případnou pěnu a plníme do nahřátých sklenic. Protože jsme nepoužili žádné konzervanty, je třeba marmeládu sterilizovat. Sklenice vložte do trouby na program horký vzduch 115°C a zavařujte 20minut (pozor nepoužívat horní-spodní ohřev - sklenice by mohly prasknout).

jahodova-marmelada

nakoupit_kvalitu

 Nakupte si u nás kvalitní nádobí do kuchyně nebo ke grilu, veškeré grilovací pomůcky a grily ale i doplňky, se kterými Vás bude vaření ještě více bavit.

K přípravě tohoto receptu byl použit Nerezový hrnec STEIN 24cm

 

Bramboráky na nerezové pánvi
 

40g hladké mouky
1,5Kg oloupaných syrových brambor
100g kvalitní slaniny pokrájené na malé kousky
2 lžičky soli
3 stroužky česneku rozetřené
1 lžíce majoránky, ideálně čerstvé
1 vejce
Sádlo nebo olej na smažení (sádlo vydrží vyšší teplotu, je tedy ve výsledku zdravější)

1/3 brambor nastrouhejte najemno a 2/3 nahrubo (bramborák bude křupavější). Do nastrouhaných brambor přimíchejte všechny ostatní ingredience.

Mezitím si připravte nerezovou hladkou pánev, pomalu ji na cca 60% výkonu rozpalte, vhoďte malou kapku vody, když začne tancovat po povrchu, je připraveno. Přidejte lžičku oleje a kroužením rozlijte po celém povrchu. Směs dávkujte naběračkou a rozhrňte na cca 5mm tloušťky. Po chvilce kontrolujte a obraťte.

TIP: Zbylé bramboráky druhý den pokrájejte na malé kousky a osmažte s vejci.

bramboráky

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocený čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

Vločková kaše s borůvkami a ořechy
 

100g ovesných vloček
750ml mléka
1 lžíce medu / cukru
1 lžíce másla
borůvky, ořechy

V rendlíku rozpustíme máslo, vsypeme vločky a ořechy a zalijeme mlékem. Ztlumíme sporák na 25% výkonu a s občasným promícháním necháme vařit cca 15-20 minut. Nakonec přidáme ovoce.

vlockova-kase

K přípravě tohoto receptu byl použit Rendlík STEIN 16cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Neexistuje nádobí, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocený čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

Špagety Carbonara
 

100g kvalitní slaniny pokrájené na malé kostičky
100g nastrouhaného tvrdého sýra (Parmigiano Reggiano, Gran Moravia)
1/3 kelímku smetany ke šlehání
2 žloutky
1 balení semolinových špaget

Těstoviny dejte vařit v dostatečně osolené vodě na dobu dle návodu. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou a polovinou sýra. V hluboké pánvi lehce osmahněte na 1/3 výkonu sporáku slaninu tak, aby se nevysušila a neztvrdla, po chvilce se krásně uvolní tuk, který dá pokrmu chuť. Uvařené a scezené těstoviny ihned (aby nevychladly) vhoďte do pánve se slaninou, zalijte připravenou směsí a dostatečně vše promíchejte. Při servírování posypejte čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným sýrem.

spagety-carbonara

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová hluboká pánev STEIN 30cm a Hrnec STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Neexistuje nádobí, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocený čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

Rakouská buchta do pánve
 

130g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 polévkové lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného chladného másla
4 vejce
370ml mléka
100g čerstvého ovoce

Náplň těsta je do 26 cm koláčové formy. V případě dvojité dávky pro více strávníků nalijte směs do servírovací pánve STEIN 30 cm.

V hluboké misce vyšlehejte žloutky s cukrem. Přimíchejte odměřené mléko, mouku smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva. Směs dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a spolu s ovocem lehce vmíchejte do směsi.

Mezitím si připravte hlubokou pánev STEIN HEXADURITE. Pánev na  60% výkonu nahřejte se lžičkou oleje a lžící másla. Nakláněním pánve omastíte okraje. Směs nalijte do horké pánve a nechte při 80% výkonu sporáku 2 minuty prohřát. Poté vložte do trouby předehřáté na 165°C  a pečte přibližně 25 minut.

Při stejném nastavení teploty u plynového grilu je možné použit i pánev.

Po 10 minutách potřete povrch buchty rozpuštěným máslem, bude šťavňatější.

 rychla-bublanina

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN HEXADURITE 26cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.