Grily na dřevěné uhlí

Důvody k nákupu grilu na dřevěné uhlí. Uhlíky při rozžhavení zajišťují teplo pro přípravu pokrmů a zpravidla nehoří otevřeným plamenem a pouze sálají žár, což je vysoce žádoucí. Grily na dřevěné uhlí jsou obecně přenosnější než těžké plynové grily. Dřevěné uhlí hoří žhavěji než plyn, pokud tedy požadujete jen rychlé povrchové opečení například sous-vide steaku, na dřevěném uhlí bude vždy lepší. Díky skutečnosti, že nelze okamžitě regulovat žár, je třeba uhlí před rozpálením rozmístit šikovně a nechat prázdná místa, kam se dá surovina "dojít". Mnoho lidí také dává přednost kouřové chuti, kterou gril na dřevěné uhlí optimálně předá pokrmu. Mezi nevýhody používání grilů na dřevěné uhlí patří dlouhá doba čekání na rozžhavení uhlí. I když máte kvalitní komínový startér, může trvat 15-20 minut, než uhlíky dosáhnou správné teploty.