Vakuování potravin a sous vide
Nejprodávanější

Sada na vakuování potravin, dobíjecí elektrická pumpa, 2 základní plastové dózy a 4 opakovaně použitelné vakuovací sáčky. Vakuované potraviny vydrží až 5x déle. Sáčky jsou...

Dobíjecí bezdrátová elektrická vakuovací pumpa, pro snadné a okamžité použití. Vakuované potraviny vydrží až 5x déle. Možnost dokoupení širokého sortimentu od dóz z plastu nebo...

Univerzální plastové vakuovací dózy 3 velikostí, které až 5x prodlužují čerstvost potravin. 100% hermeticky uzavíratelné - již žádný zápach v lednici. Dózy mají objem 2,3 l, 1,1...

Univerzální vakuovací dóza velikosti L z varného skla, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená - již žádný zápach v lednici. Rozměry (d x š x...

Univerzální plastová vakuovací dóza velikosti L, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená - již žádný zápach v lednici. Rozměry (d x š x v): 21 x...

Univerzální vakuovací dóza velikosti M z varného skla, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená - již žádný zápach v lednici. Rozměry (d x š x...

Univerzální plastová vakuovací dóza velikosti M, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená - již žádný zápach v lednici. Rozměry (d x š x v): 18 x...

Balení obsahuje 10 ks opakovaně použitelných sáčků. Sáčky jsou dokonale těsné a odolné až do 100 °C, takže je lze používat také na sous vide. Rozměry sáčku M jsou 35 x 25 cm....

Vakuový uzávěr na lahev k elektrické vakuovací pumpě Zwilling Fresh & Save. Sada 3 ks. Ideální k uchování nedopité lahve v lednici. Vhodné na vína, džusy, šťávy, sirupy...

Univerzální vakuovací dóza velikosti M z varného skla, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená - již žádný zápach v lednici. Rozměry (d x š x...

Vakuový uzávěr na víno k elektrické vakuovací pumpě Zwilling Fresh & Save. Ideální k uchování nedopité lahve v lednici. Vhodné na vína, džusy, šťávy, sirupy i...
Vakuování potravin výrazně prodlužuje jejich trvanlivost. Největším nepřítelem čerstvých potravin je vzduch, který způsobuje oxidaci, díky kyslíku napomáhá množení bakterií a tím zkracuje použitelnost a s tím spojenou dobu skladování. S vakuovanými potravinami vyhodíte o mnoho jídla méně ! Díky vakuu je výrazně rychlejší a efektivnější také marinování masa, marináda prostoupí hlouběji a během kratší doby, u menších porcí stačí i 30 minut. Kvalitní vakuovačka a sáčky nebo dózy jsou nezbytné pro stále oblíbenější metodu sous vide (sůví), kdy se potraviny vaří při nízké a přesně kontrolované teplotě. Tímto způsobem se zachová maximální množství obsažených výživových látek, nesníží se hmotnost porce masa ve kterém zůstane šťáva. Takto uvařená porce masa se chová jako konzerva a vydrží dlouho v lednici, pak stačí rychlé opečení na pánvi nebo na grilu a během pár minut je vykouzlené jídlo hodné dobré restaurace.