Recept na ultrarychlý a jednoduchý lahodný jahodový koláč s krémem z pudinku a tvarohu. Mezitím co se peče těsto, které je zamíchané za pár minut si snadno připravíte vše ostatní. Celková doba přípravy 30-40 minut.
Na těsto:
Na krém:
Na ozdobu:
|
![]() |
Příprava těsta:
- V míse nebo v robotu smíchejte najednou všechny ingredience a dobře propracujte
- Těsto namačkejte do vymazané koláčové formy a dejte péct na 20 minut 165stC horký vzduch
Příprava krému:
- Uvařte hustý pudink. Nechte pudink vychladnout za stálého míchání stěrkou nebo metlou ve studené vodě ve dřezu.
- V míse smíchejte vychladlý pudink s tvarohem a vanilkovým extraktem, pokud používáte. Míchejte do hladka.
Příprava jahod:
- Jahody pokrájené na menší kousky nechte s cukrem alespoň 30 minut pustit šťávu (začněte jimi před pečením).
- V rendlíku rychle převařte, vařte jen cca 1-2 minuty aby se aktivoval pektin a jahody se nerozvařily.
Sestavení koláče:
- Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém z pudinku a tvarohu.
- Na krém nalijte jahodový rozvar a rozetřete po celé ploše.
- Posypejte kokosem.
- Nechejte zchladnout v chladničce.
Dobrou chuť!

Klasická forma Emile Henry – Ø 29,5 cm, výška 4 cm, objem 1,4 l. Ideální na ovocné koláče, slané quiche i zapékané...

Hluboká koláčová forma Emile Henry – Ø 32 cm, výška 5,5 cm, objem 2,8 l. Ideální na ovocné koláče, slané quiche i...

Hluboká koláčová forma Emile Henry – Ø 24 cm, výška 5 cm, objem 1,15 l. Ideální na ovocné koláče, slané quiche i...

Vychutnejte si pečení jako profesionál – s formou WOLL Let’s Bake 24 cm Tato kulatá dortová forma o průměru 24 cm a...

Vychutnejte si pečení jako profesionál – s formou WOLL Let’s Bake 14 cm Tato kulatá dortová forma o průměru 14 cm a...

Sada šlehací metly a univerzální silikonové lžíco-stěrky značky KitchenAid v Královské červené barvě.