Vakuování potravin a sous vide
Nejprodávanější

Sada na vakuování potravin, dobíjecí elektrická pumpa, 2 základní skleněné dózy a 4 opakovaně použitelné vakuovací...

Sada na vakuování potravin, dobíjecí elektrická pumpa, 2 základní plastové dózy a 4 opakovaně použitelné vakuovací...

Univerzální plastové vakuovací dózy 3 velikostí, které až 5x prodlužují čerstvost potravin. 100% hermeticky...

Univerzální vakuovací dóza velikosti L z varného skla, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky...

Univerzální plastová vakuovací dóza velikosti L, která až 5x prodlužuje čerstvost potravin, 100% hermeticky uzavřená...

Vakuový uzávěr na lahev k elektrické vakuovací pumpě Zwilling Fresh & Save. Sada 3 ks. Ideální k uchování...

Ušetřete místo, peníze a pomozte šetřit planetu díky těmto opakovaně použitelným sáčkům na skladování potravin, které...
Vakuování potravin výrazně prodlužuje jejich trvanlivost. Největším nepřítelem čerstvých potravin je vzduch, který způsobuje oxidaci, díky kyslíku napomáhá množení bakterií a tím zkracuje použitelnost a s tím spojenou dobu skladování. S vakuovanými potravinami vyhodíte o mnoho jídla méně ! Díky vakuu je výrazně rychlejší a efektivnější také marinování masa, marináda prostoupí hlouběji a během kratší doby, u menších porcí stačí i 30 minut. Kvalitní vakuovačka a sáčky nebo dózy jsou nezbytné pro stále oblíbenější metodu sous vide (sůví), kdy se potraviny vaří při nízké a přesně kontrolované teplotě. Tímto způsobem se zachová maximální množství obsažených výživových látek, nesníží se hmotnost porce masa ve kterém zůstane šťáva. Takto uvařená porce masa se chová jako konzerva a vydrží dlouho v lednici, pak stačí rychlé opečení na pánvi nebo na grilu a během pár minut je vykouzlené jídlo hodné dobré restaurace.