Veškeré zboží máme ve vlastním skladu k okamžitému odeslání nebo vyzvednutí v Praze 9. Otevírací doba pracovní dny 10 - 17h.

Forma na pečení chleba v troubě EMILE HENRY, hranatá granátová

Kód: 345504
2 300 Kč / ks
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
31.1.2023

Hranatá forma na chléb umožní upéct všechny druhy domácího sendvičového chleba s křupavou kůrkou a měkkým vnitřkem. Klenuté víko ze žáruvzdorné keramiky vytváří dokonalou úroveň vlhkosti pro dokonalý bochník. Spodní i horní díly mají otvory, které těstu pomáhají kynout a získávat křupavou zlatavou kůrku. Žebrování na dně zabraňují přichycení bochníku. Malé rukojeti usnadňují manipulaci. Vyrobeno ve Francii. Hmotnost 2,06 kg. Celková vnější délka 28 cm. Vnější šířka 13 cm. Vnější výška 12 cm. Vnitřní délka 22 cm. Hloubka spodní části 7 cm. Objem 2,2 l. Granátově červená forma na domácí chléb.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vnitřní zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, chléb bude vláčný a jemný uvnitř.

Těsto přikryjeme necháme kynout  při pokojové teplotě. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, bude těsto unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé, hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůrce a umožňují těstu stoupat. Pečeme obvykle při teplotě 240 °C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během pečení. Po upečení odklopíme a necháme chleba vychladnout tak, aby byla kůrka krásně křupavá.

Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C. Vhodné do myčky na nádobí. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Formy na chleba a pečivo
Barva: červená
Rozměry: Hranatý 15 x 24 cm
Objem(ml): 2,2 l
Typ výrobku: Formy na domácí pečivo, Formy na pečení
Vnitřní Povrch: Keramika
Materiál: keramika
Číslo výrobku: 345504

Emile Henry představení firmy

Toustový chléb snadno a rychle s Emile Henry

5
3x
4
1x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IS Avatar autora | 19.4.2021
Velikost na nejvýš do 420 Gr. mouky, mám ji krátce, tak jsem ji už párkrát zkousela, píšou, ze se nemusí vymazávat, no tak napoprvé jsem nevymazala, vložila těsto, do trouby a po upecení jsem měla problém těsto dostat ven z formy. Druhý pokus: předpekla jsem formu prázdnou na 220C, sem tam to chytlo, to ,připravení nebylo tak velké, ale ta mamipulace s horkou formou a pak do ní vložit těsto a zpět do trouby mi byla nebezpečná . Po několika pokusech, už klasicky vymažu tukem , vysypu, těsto , a nechávám chvilku déle péci, 5-10. Minut a ke konci odkryji, kvůli kůrce.Proč déle, forma je masívní, a než se teplota dostane k těstu, trvá to déle .... Po několika pokusech jsem dospěla k upecení výborného chleba, s krásnou kůrlou, ve vnitř upecený , není vysušený, opravdu lahodné, vždy se na něj těším!!! takže doporučuji!!! - Co bych chtěla vytknout našim českým prodejcům, je to, že v příbalu jsou recepty na pečení pečiva , ale pouze v jazyku francouzském, ......
5
Avatar autora | 25.3.2018
Formy E. Henryho - jako vždy skvělá
3
K Avatar autora | 10.3.2017
+ kvalitní provedení
- menší než se zdá - nevejde se do ní těsto z 1kg mouky

dobrá, ale malá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

 Logo_EmileHenry_RVB_Vertical_Petit_NoR

Již slovo Francie polechtá po duši každého gurmána. Je zemí dobrého jídla i pití a to vyžaduje kvalitní nádobí. Tuto dokonalost již více než 150 let přináší francouzská rodinná manufaktura Emile Henry, vyrábějící z tradiční burgundské hlíny, kterou průběžně zdokonaluje využitím nejmodernějších technologií. Výsledkem je nádobí na vaření, pečení i stolování, které si bez zamilujete. Každý kus z je originálem, ručně vyráběným z čistě přírodních materiálů.