Pokud hledáte nový způsob, jak připravit klasickou bramborovou polévku, tento inovativní recept vás určitě zaujme. Kromě tradičních surovin jako brambory a houby přidáváme nečekané prvky, které posouvají chuť polévky na novou úroveň. Pečené brambory, bílé víno a jemné bylinky dodají této polévce svěží, krémový a přitom sytý charakter. Perfektní volba pro podzimní dny!
Ingredience:
- 500 g brambor (nejlépe varný typ B)
- 200 g čerstvých hub (žampiony, hřiby nebo lišky)
- 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce kvalitního bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Čerstvý tymián nebo majoránka
- Sůl a pepř podle chuti
- Citronová šťáva
- Hrst čerstvé pažitky (nasekané)

Postup:
-
Pečené brambory: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Rozložte je na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte asi 25 minut do zlatova. Pečením získají brambory výraznější chuť a lehce křupavý povrch, což polévce dodá unikátní strukturu.

Šestidílná sada kuchyňského náčiní KitchenAid obsahuje pevnou obracečku, vařečku, děrovanou lžíci, naběračku,...

Škrabka KitchenAid je vybavena oboustranně vroubkovanou čepelí vyrobenou z pevné nerezové oceli odolné proti korozi,...
-
Restování hub: Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte houby a pokračujte v restování, dokud nejsou zlatavé. Přidejte bílé víno a nechte odpařit. Houby v kombinaci s cibulí a česnekem vytvářejí aromatický základ.

Hluboká pánev WOLL Eco Lite QXR 24 cm s objemem 2,4 l je revoluční novinkou ve světě kuchyňského nádobí – dokonale...

Hluboká pánev WOLL Eco Lite QXR 28 cm je nová generace nádobí bez PFAS. Nabízí perfektní nepřilnavost, lehkou...
-
Vaření polévky: Ve velkém hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar. Přidejte polovinu pečených brambor a restované houby. Vařte 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
-
Krémová textura: Polovinu polévky rozmixujte tyčovým mixérem, aby byla polévka částečně krémová, ale zároveň si zachovala texturu kousků brambor a hub. Pokud máte rádi hladší polévky, můžete rozmixovat i větší část.
-
Dochucení a servírování: Přidejte smetanu, čerstvý tymián, sůl, pepř a citronovou šťávu. Nechte polévku ještě krátce povařit na mírném ohni. Při podávání ji ozdobte zbylými pečenými bramborami a nasekanou pažitkou.

Luxusní a stylový elektrických mlýnek na pepř z nerezové oceli. Objevte nové pocity s elektrickým mlýnkem na...

Ikonický mlýnek na pepř PARIS 18 cm, který je pevně uložen v bukovém pouzdře ve vysokém černém lesku, dokonale...

Luxusní a stylový elektrických mlýnek na sůl z nerezové oceli. Objevte nové pocity s elektrickým mlýnkem na...
Proč tento recept vyzkoušet?
Tento inovativní přístup k bramborové polévce přidává svěží a moderní chuťové prvky. Pečené brambory dodávají polévce nejen zajímavou strukturu, ale také bohatou, lehce opraženou chuť. Bílé víno přidává jemnou kyselost, která skvěle doplňuje houby a smetanu. Výsledkem je polévka, která je plná chuti a ideální na chladnější večery.
Tento recept je skvělou volbou pro všechny, kteří mají rádi klasiku, ale chtějí vyzkoušet něco nového a neotřelého. Dopřejte si tento pokrm s bohatou a výraznou chutí na vašem dalším rodinném posezení!

Antibakteriální prkénko z potravinářského polytethylenu a termoplastických elastomerů. Rozměr 36,8 x 25,4 cm....

Robustní krémově bílé silnostěnné hrnce o průměru 20 cm (2,5 litru), 24 cm (4l), 28 cm (5l) cm a servírovací a...

Pastelově modré silnostěnnéhrnce o průměru 20 cm (2,5 litru), 24 cm (4l) a servírovací a zapékací kastrol 28 cm (5l)....