Osobní odběr zboží v Praze 9 Satalicích je opět možný každý pracovní den 9:00 - 18:00.

Jak používat titanové nádobí WOLL

TIP 1: ENERGIE

U profesionálních výrobků WOLL se teplo přenáší a uchovává zvlášť dobře – takže můžete udržovat teplotu na nižší úrovni ohřevu a vařit obzvláště energeticky úsporným způsobem. Hrnce a pánve WOLL spotřebovávají až o 1/3 méně energie než běžné lité hrnce a pánve.

Zelenina, jako jsou brambory, mrkev nebo květák, se nejlépe vaří s malým množstvím nebo bez tekutiny v uzavřeném hrnci nebo v kastrolu. Takto ušetříte energii, výsledek je zdravější a chutná lépe. Doba vaření se zkracuje o 30–40 %.

TIP 2: TEPLOTA

Správná teplota pro smažení: Profesionální odlévané výrobky WOLL se obzvláště rychle zahřívají! Když jsou prázdné, výrobky WOLL dosáhnou teploty až 300 ° C již po třech minutách při nejvyšší úrovni ohřevu, což může být pro výrobek destruktivní. Včas snižte teplotu, abyste dosáhli zdravého a chutného výsledku vaření. Protože pokud je teplota příliš vysoká, oleje a tuky na vaření se velmi rychle spalují a také zanechávají na povrchu pánve takzvané dehtové pryskyřice, které již nelze odstranit a narušují nepřilnavé vlastnosti.

Jak správně ohřát pánev nebo hrnec pro smažení nebo pečení na tuku nebo oleji:

Krátce zahřejte svůj výrobek WOLL, když je prázdný, při polovičním ohřevu. Vysoce kvalitní tepelná základna se velmi rychle a rovnoměrně zahřívá. Následně teprve nastavte na požadovanou úroveň ohřevu a přidejte tuk nebo olej a vaše jídlo k smažení.

Díky vysoce kvalitní nepřilnavému povrchu jsou profesionální odlévané výrobky WOLL ideální také pro beztučnou přípravu masa, například:

Při pečení masa bez tuku ohřejte svůj profesionální odlitek WOLL přibližně 2 1/2 minuty na vysoký výkon. Teplotu můžete zkontrolovat pomocí testu: pomocí mokrého prstu vystříkněte několik kapek vody – pokud kapky tančí na povrchu, má správnou teplotu; pokud se začne pomalu odpařovat, povrch není dostatečně ohřátý; pokud okamžitě zmizí, povrch je již příliš horký.

Nyní můžete snížit teplotu přibližně o 30 %. Pamatujte, že maso musí mít pokojovou teplotu.

Po upečení necháme maso asi 5 minut odpočívat v troubě při teplotě 90 ° C.

 

TIP 3: TUKY A OLEJE

Užívejte si zdraví: Vyberte si správně, protože ne všechny tuky mají rádi teplo!

V závislosti na přípravě zvolte olej nebo tuk, který zvládne požadovanou teplotu vaření. Protože tuky a oleje mají rozdílnou tepelnou stabilitu, hovoří se také o kouřovém bodě – to je teplota, při které tuk začíná hořet viditelným vývojem kouře, který je jedovatý.

V horké kuchyni, např. k pečení masa nebo k přípravě zeleniny ve woku, se doporučují zejména jedlé tuky a oleje s vysokým bodem kouření:

·         rafinovaný světlicový olej (bod kouře 266 ° C)

·         rafinovaný – často označovaný jako „čistý“ - olivový olej (bod kouření 242 ° C)

·         rafinovaný řepkový olej – také vysoce doporučeno odborníky na výživu (bod kouření 240 ° C)

·         rafinovaný slunečnicový, kokosový, kukuřičný klíč, sójový nebo arašídový olej (220–232 ° C)

·         Tuk z palmových jader (220 ° C)

K šetrnému opékání, např. Z ryb nebo kuřecích prsíček, nebo k přípravě smažených pokrmů, jako jsou smažené brambory nebo pečené pokrmy, jsou vhodné:

·         Hroznový olej (190 - 210 ° C)

·         Vyčištěné máslo (vyčeřené máslo; do 205 ° C)

·         extra panenský olivový olej (do 190 ° C)

Máslo a margarín mohou tolerovat pouze teploty kolem 160 ° C a často se používají v používá se k přípravě vaječných pokrmů, obalovaných a moučkových jídel nebo k jemnému restování zeleniny.

Nebezpečí:

Dietní tuky a dietní margaríny a většina nativních nebo za studena lisovaných olejů (např. Nativní světlicový nebo slunečnicový olej) nejsou obecně vhodné ke smažení! Vždy věnujte pozornost pokynům výrobce na obalu.

 

TIP 4: ŠKRÁBANCE

Řezance nebo škrábance: žádný problém! Profesionální odlévané výrobky WOLL jsou robustní a odolné. Díky patentovanému materiálu je povrch odolný proti oděru. Pokud jsou časem na povrchu malé škrábance, můžete produkt bezpečně používat – aniž by to ovlivnilo vlastnosti vaření a pečení nebo vaše zdraví. Profesionální odlévané výrobky WOLL neobsahují PFOA (v souladu se zákonnými mezními hodnotami podle nařízení (ES) č. 1907/2006.).

 

TIP 5: POMOCNÍCI KUCHYNĚ

Díky pružnému povrchu WOLL můžete snadno používat všechny kuchyňské pomůcky, ať už ze dřeva, plastu nebo silikonu. Nebo použijte praktické kuchyňské náčiní WOLL Silikon – jsou vysoce tepelně odolné, velmi snadno se čistí, jsou hygienické a také prodlužují životnost našich výrobků.

 

TIP 6: ČIŠTĚNÍ

Čištění profesionálních odlitků WOLL: Už to nemůže být jednodušší! Díky kvalitnímu nepřilnavému povrchu stačí po každém použití horká voda a trochu mycího prostředku a vše je bleskově čisté. Všechny profesionální odlévané výrobky WOLL lze také mýt v myčce. Před prvním použitím vlněný výrobek důkladně vařte třikrát.

 

TIP 7: SKLOKERAMIKA

Vaření na keramických deskách: zvedejte pánve! Když jsou profesionální odlévané výrobky WOLL posouvány tam a zpět na keramické varné desce, mohou částice nečistot mezi hliníkovou základnou a varnou deskou poškrábat keramickou varnou desku. Za tuto škodu bohužel nemůže WOLL přijmout žádnou odpovědnost. Produkty WOLL vždy zvedejte, když je přemisťujete.

 

TIP 8: INDUKCE

Indukční vaření: úspora energie – čistší – rychlejší! Když vaříte s indukcí, profesionální odlévané výrobky WOLL jsou to pravé. Při vaření s indukčním nádobím WOLL vzniká silné magnetické pole přímo v celoplošné indukční základně. Teplo se generuje přesně tam, kde je potřeba, a je rovnoměrně distribuováno. To znamená: šetříte energii a můžete jíst ještě dříve. Nečistoty na sporáku kolem profesionálního litého produktu WOLL lze snadno odstranit, protože tato oblast zůstává téměř studená. Ale pozor: indukční varné desky jsou často vybaveny senzory magnetického pole na okraji, které detekují, zda je nádobí vhodné pro indukci. Průměr varné desky by proto měl odpovídat velikosti dna nádoby. Jinak nebude uznáno jako vhodné pro indukci.

Abyste zabránili poškození indukční varné desky, vždy při přemísťování zvedejte profesionální odlévané výrobky WOLL.

 

TIP 9: PRO VAŠI BEZPEČNOST

Při fritování použijte raději hluboký kastrol nebo pekáč. Naplňte jej maximálně do poloviny tukem, zabráníte tak popáleninám z pěnícího tuku. Pozor: Nepřehřívejte tuk (max. Teplota tuku 180 ° C). Nepoužívejte poklici bez otvorů.

Pevné rukojeti, boční rukojeti a knoflíky na poklicích jsou odolné proti pečení až do 220 ° C, nesmí být ale v troubě v režimu gril.

Odnímatelné rukojeti nejsou odolné vůči troubě. Pro použití v troubě musí být vždy vložen pouze pánev.

Manipulace s odnímatelnou rukojetí: Díky průchodce z lité mosazi lze šroub rukojeti utáhnout bez váhání, utáhněte jej šroubovákem vždy, kdy ucítíte lehkou vůli nebo nežádoucí pohyb.