Pískavice listy (Kasoori Methi leaves 100g, MDH

Kód: SF0113
Akce %%%
Značka: MDH
99 Kč –14 %
Pískavice listy (Kasoori Methi leaves 100g, MDH
99 Kč –14 % 85 Kč / ks
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Kasoori methi jsou listy pískavice sušené na slunci (Trigonella Foenum Graecum). Používají se v indické kuchyni a chutnají podobně jako kombinace celeru a fenyklu s mírně hořkým skusem. Dodají každému kari tu pravou chuť, bez které to prostě není ono. Listy se v dlani jemně rozdrtí a před podáváním se posypou kari masem a zeleninou. Jistě znáte ze své oblíbené indické restaurace.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pískavice je jednou z mála vzácných rostlin, která produkuje jak list, tak semeno (které je považováno za koření). Dalšími dvěma rostlinami jsou Coriandrum sativum, které nám dává jak semena koriandru, tak koriandru, a kopr, který produkuje koprovou plevel a koprovou semínku. Pískavice řecké seno se používá jak jako koření (ze semene), tak jako bylina (z listů). Čerstvé listy a klíčky se také konzumují jako zelenina. V této zemi je označujeme jako sušené listy pískavice řecké, ale někdy se jim říká Methi Leaves a v jiných částech světa jsou také známé jako „kasuri methi“ nebo „kasoori methi“ podle oblasti Kasur v pákistánském Pandžábu, kde roste divoce ve velkém množství. V Evropě se pískavice poprvé používala jako krmná plodina a dodnes se jí často říká řecké seno. Sušené listy pískavice mají voňavé aroma s nádechem sena. Chuť je lehce hořká, ale podivně návyková, přičemž je méně intenzivní než semínka. Všimnete si náznaků fenyklu a celeru. Ústřední bylina v indické kuchyni sušené listy pískavice řecké seno se používají k výrobě indického chleba naan a paratha. Používá se v tradičním íránském jehněčím a bylinném guláši, ghormeh sabzi a sušené listy se drtí a posypou kari a suchými zeleninovými pokrmy až do konce procesu vaření. Rádi používáme sušené listy pískavice k dochucení omáček a omáček a také dobře fungují s pečeným masem, zelenou a kořenovou zeleninou (mrkev, brambory a sladké brambory), kuřecím masem, kari, rybami, bramborami, egyptským chlebem, čaji, mořskými plody a vejci ( zejména v bylinkových omeletách). Funguje dobře v kombinaci s kardamomem, skořicí, hřebíčkem, koriandrem, kmínem, feniklovým semenem, česnekem, nigellou, pepřem a kurkumou. Užitečný tip: kvůli silné chuti listů pískavice řecké seno doporučujeme začít používat menší množství, dokud nezískáte chuť.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Typ výrobku: Koření
Číslo výrobku: SF0113
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: