Bramboráky na nerezové pánvi

 

40g hladké mouky
1,5Kg oloupaných syrových brambor
100g kvalitní slaniny pokrájené na malé kousky
2 lžičky soli
3 stroužky česneku rozetřené
1 lžíce majoránky, ideálně čerstvé
1 vejce
Sádlo nebo olej na smažení (sádlo vydrží vyšší teplotu, je tedy ve výsledku zdravější)

1/3 brambor nastrouhejte najemno a 2/3 nahrubo (bramborák bude křupavější). Do nastrouhaných brambor přimíchejte všechny ostatní ingredience.

Mezitím si připravte nerezovou hladkou pánev, pomalu ji na cca 60% výkonu rozpalte, vhoďte malou kapku vody, když začne tancovat po povrchu, je připraveno. Přidejte lžičku oleje a kroužením rozlijte po celém povrchu. Směs dávkujte naběračkou a rozhrňte na cca 5mm tloušťky. Po chvilce kontrolujte a obraťte.

TIP: Zbylé bramboráky druhý den pokrájejte na malé kousky a osmažte s vejci.

bramboráky

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN 24cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocený čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.