Bramboráky na nerezové pánvi

 

40g hladké mouky
1,5Kg oloupaných syrových brambor
100g kvalitní slaniny pokrájené na malé kousky
2 lžičky soli
3 stroužky česneku rozetřené
1 lžíce majoránky, ideálně čerstvé
1 vejce
Sádlo nebo olej na smažení (sádlo vydrží vyšší teplotu, je tedy ve výsledku zdravější)

1/3 brambor nastrouhejte najemno a 2/3 nahrubo (bramborák bude křupavější). Do nastrouhaných brambor přimíchejte všechny ostatní ingredience.

Mezitím si připravte nerezovou hladkou pánev, pomalu ji na cca 60% výkonu rozpalte, vhoďte malou kapku vody, když začne tancovat po povrchu, je připraveno. Přidejte lžičku oleje a kroužením rozlijte po celém povrchu. Směs dávkujte naběračkou a rozhrňte na cca 5mm tloušťky. Po chvilce kontrolujte a obraťte.

TIP: Zbylé bramboráky druhý den pokrájejte na malé kousky a osmažte s vejci.

K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN 24cm