Cointreau sušenky

 

Složení:

  • 250 g másla pokojové teploty
  • 250 g moučkového cukru
  • 450 g prosáté hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 střik Cointreau
  • strouhaná kůra z bio pomeranče

Udělejte to takhle

Vymíchejte máslo s cukrem do krémové směsi. Přidejte vejce a Cointreau a promíchejte. Postupně přidávejte prosátou mouku až do homogenní směsi. Udržujte těsto v ledničce zakryté ve fólii po dobu 1 hodiny. Těsto vyválejte až 5 mm silné a vytvořte požadované tvary. Umístěte sušenky na vymazaný plech a pečte při 180 ° C mezi 10 a 15 minuty. (je důležité předehřát troubu).

Před vložením do trouby, polovina sušenek může být potřená vejcem a zbytek poprašte práškovým cukrem.

Na přípravu sušenek jsme použili Non-stick silikonový váleček se sklopnými držadly, Lékué

foto282